Hvordan fjerne vannfast maskara?

Vannfast maskara er en velsignelse når det kommer til å holde vippene fine over lengre tid, og spesielt i badesesongen på sommeren. Å fjerne den derimot, er ikke alltid like enkelt.

Å gni for mye på øyevippene kan føre til irritasjon, særlig på sensitive øyne. Heldigvis finnes det flere effektive måter å fjerne vannfast maskara på – uten å skade vippene.

Ulike sminkefjernere:

  1. Sminkefjerner
  2. Olje
  3. Micellært vann

Hvilken sminkefjerner er best?

Det er mange alternativer til sminkefjernere. Akkurat hva som er best for deg, spørs på huden din og rett og slett hva du foretrekker.

Sminkefjerner

En rask og effektiv metode for å fjerne vannfast maskara, er å bruke en sminkefjerner av god kvalitet. Påfør en liten mengde på en bomullsdott eller vattpinne, og tørk forsiktig av mascaraen. Pass på å holde øynene lukket slik at du unngår å få produktet i kontakt med øynene.

Sminkefjerner til å fjerne vannfast mascara
Olje for å fjerne vannfast mascara

Olje

Olje, eller oljebaserte sminkefjernere er ideelle for å fjerne vannfast mascara, samtidig som at det gir næring til øyevippene dine. Naturlige oljer inneholder pleiende vitaminer og antioksidanter, som både gir fukt og glød til huden.

Enkelt sagt kan man si at noen ting løser seg opp i olje, mens andre ting løser seg opp i vann. Vannfast maskara er nemlig et oljebasert produkt, og for at noe som er oljebasert skal løse seg opp, må man ha olje for å løse opp produktet.

Olje løser opp maskaraen – se etter produkter som inneholder kokosolje, mandelolje eller olivenolje. Påfør oljen forsiktig på vippene ved hjelp av en bomullsdott og tørk deretter av.  Du vil da kjenne at vippene dine etterlates myke og velpleide.

Micellært vann

Micellært vann er et mild form for sminkefjerner. Man kan forklare micellært vann som en hybrid mellom rens og toner. De små, micellære partiklene, kan sammenlignes med minimagneter. De tiltrekker seg sminke, olje og andre urenheter når du påfører væsken på huden. I tillegg inneholder micelllært vann ofte renset vann og en fuktighetsgivende ingrediens, som eksempelvis glyserin.

Påfør micellært vann på en bomullsdott og press forsiktig mot øyelokket. La det virke i noen sekunder før du tørker av maskaraen.

Michellært vann for å fjerne vannfast mascara

Få hjelp til å velge riktig sminkefjerner

Usikker på hva du skal velge til din hud? Husk at hver persons hud er unik, så det er alltid lurt å konsultere med en våre dyktige personer i butikk for å finne beste alternativ til deg.

Se også våre andre artikler

Hvordan vaske sminkekoster?

Å investere i sminkekoster og beautyblender av høy kvalitet er essensielt for å oppnå en feilfri og profesjonell sminkepåføring. Derimot får du ikke like god nytte av gode sminkekoster om du ikke holder børstene rene - det er viktig for resultatet, huden din, og ikke...

Slik unngår du pigmentflekker

Pigmentflekker, også kjent som hyperpigmentering, er mørke eller lyse flekker på huden. Pigmentflekker er veldig vanlig og oppstår av ulike årsaker, som blant annet eksponering for sol, aldring, hormonelle endringer eller arrdannelse. Heldigvis er det en rekke...